kuchnia
Obecny czas to Sob 21:21, 11 Maj 2024

Zasady parzenia herbaty

 
Odpowiedz do tematu    Forum kuchnia Strona Główna -> Śniadania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Autor Wiadomość
Anna4611
Gaduła



Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Poznan


PostWysłany: Wto 11:49, 14 Mar 2006    Temat postu: Zasady parzenia herbaty

Lol
Czas parzenia i temperatura wody zależą od rodzaju herbaty.
Herbaty czarne-zalewamy wrzątkiem i zaparzamy 2,5 do 3minut.
Herbaty zielone-chińskie zalewamy wrzątkiem o temperaturze 70-80*C.,
zaś japońskie60-70*C i parzymy 2,5do 3 minut.Można parzyć wielokrotnie,wydłużając do 4-5 minut parzenia.Znawcy twierdzą,że smak tej drugiej,czy nawet trzeciej jest znacznie lepszy i bogatszy.
Herbaty białe-przyrządza się jak zielone.
Herbaty owocowe- zalewamy wrzątkiem i parzymy 5 do 6 minut
Posdrawiam
Happy)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum kuchnia Strona Główna -> Śniadania Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group.
Theme Designed By ArthurStyle
Regulamin