kuchnia
Obecny czas to Sob 11:37, 11 Maj 2024

Nie wiedzialem gdzie to wladowac wiec pojawilo sie tutaj

 
Odpowiedz do tematu    Forum kuchnia Strona Główna -> Śniadania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Autor Wiadomość
Darzamat
antychryst



Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 297
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pan Thy Monium


PostWysłany: Pią 18:50, 24 Lut 2006    Temat postu: Nie wiedzialem gdzie to wladowac wiec pojawilo sie tutaj

Oto trzy wersje tej samej surówki czy jak ja kto zwał:

I Z CYTRYNA

- kilka jabłek
- kilka marchewek

skroić na tarce

- dodac troche cukru
- wcisnac cytryne naturalna lub jak ktoś nie ma to wlac ta z butelki.

II Z OWOCAMI

- kilka jabłek
- kilka marchewek

skroic na tarce

- pokroic pomarancze
- pokroic banana

wymieszac i gotowe

III Z JOGURTEM

.../poczatek ten sam

- dodac jogurt naturalny lub bananowy wymieszac
- dodac cynamon wymieszac i gotowe

mozna troche cukru ale ja nie uzywam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Autor Wiadomość
Darzamat
antychryst



Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 297
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pan Thy Monium


PostWysłany: Pią 18:51, 24 Lut 2006    Temat postu: Salsa Mexicana

5 pomidorów
3 cebule
1 zielona papryczka chili
1 szklanka posiekanej kolendry
sok z 1 limonki lub cytryny
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
1 łyzeczka grubej soli morskiej
szczypta pieprzu np.kajeńskiego lub innego

Warzywa umyć i obrać,drobno pokroić,wymieszać z kolendrą,oliwą,solą i pieprzem.
Przykryć i odstawić do lodówki nawet na 2 dni.
Podawać z tortillą lub chipsami.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Autor Wiadomość
Darzamat
antychryst



Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 297
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pan Thy Monium


PostWysłany: Pią 18:51, 24 Lut 2006    Temat postu: Szpinak w sosie ostrygowym - kuchnia chińska

40 dkg liści świeżego szpinaku
2-3 łyżki sosu ostrygowego
szczypta wegety lub bulion warzywny w proszku
odrobina cukru
2 łyżki białego wina
2 łyżki mąki kukurydzianej rozpuszczonej w wodzie
3-4 łyżki oleju

Na rozgrzanym oleju obsmażyć umyte liście szpinaku,dodać wino i sos ostrygowy.
Przyprawić do smaku solą,cukrem i wegetą.
Wlać mąke i wszystko zagotować delikatnie mieszając.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Autor Wiadomość
Anna4611
Gaduła



Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Poznan


PostWysłany: Nie 14:49, 26 Lut 2006    Temat postu: Smaczne.

Happy
Bardzo lubię surówki,a tutaj znalazłam nowe przepisy.
Cieszę się z tego powodu.I nie szkodzi ,że tutaj napisane ponieważ
surówka o każdej porze dnia smakuje.
"moje zdanie"
Posdrawiam Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Autor Wiadomość
Sanrays
władca pumeksu i tropiciel pokemonów:D
władca pumeksu i tropiciel pokemonów:D



Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 105
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z kątowni:D


PostWysłany: Śro 16:54, 01 Mar 2006    Temat postu: Re: Smaczne.

Anna4611 napisał:
Happy
Bardzo lubię surówki,a tutaj znalazłam nowe przepisy.
Cieszę się z tego powodu.I nie szkodzi ,że tutaj napisane ponieważ
surówka o każdej porze dnia smakuje.
"moje zdanie"
Posdrawiam Rolling Eyes


Anna to zazuc jakies przepisy na surówke Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora

Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum kuchnia Strona Główna -> Śniadania Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group.
Theme Designed By ArthurStyle
Regulamin